CVB Maribor | Klub bolnikov po možganski kapi podravja Maribor
možganska,kap,cvb,dbmkp,bolezen
15566
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15566,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,transparent_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge | shared by vestathemes.com,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Možganska kap je izredno  nevarno stanje. 

TAKOJ POKLIČITE 112.

Klub bolnikov omogoča svojim članom kvalitetno druženje prilagojeno glede na omejitve bolezni, skupno preživljanje prostega časa in vključevanje bolnikov v družbo.

KLUB BOLNIKOV

PO MOŽGANSKI
KAPI MARIBOR

Srečujemo se drugo sredo v mesecu ob 17.00 uri!

Razen julija in avgusta – v prostorih URI Soča – Služba Maribor, v neposredni bližini Doma upokojencev Danice Vogrinec na Pobrežju.

Mariborski klub je bil ustanovljen 15. aprila 2003. V prostorih Inštituta za rehabilitacijo, Čufarjeva 5, Maribor smo se zbrali na ustanovnem srečanju CVB kluba Maribor. Vabila na to srečanje nam je poslalo Združenje bolnikov CVB, saj nas je bilo vanj že kar precej včlanjenih. Društvo bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo Slovenije je bilo ustanovljeno v letu 1996 z namenom, da poveže bolnike po kapi in jih seznanja z njihovimi pravicami in možnostmi.

 

Izdajalo je Obvestila, iz katerih smo izvedeli o posvetovalnici za nevrologijo in fiziatrijo, kdaj bo občni zbor, kdaj in kam bo skupni izlet, o rehabilitaciji v zdraviliščih in podobno. Društvo se je po ustanavljanju klubov preimenovalo v Združenje.

 

Skozi leta se je članstvo povečevalo, tako je danes včlanjenih okrog 2.000 bolnikov, njihovih svojcev in zdravstvenih delavcev. Bolniki se družijo tudi v klubih in danes jih deluje po Sloveniji že 18. Eden izmed njih je tudi naš.

Na širšem mariborskem območju je v Združenje CVB včlanjeno

okrog 110 bolnikov,
svojcev in zdravstvenih delavcev.

Pomagati obolelim je naše poslanstvo.

CVB klub Maribor

Čufarjeva 5, 2000 Maribor

Na širšem mariborskem območju je v Združenje CVB včlanjeno okrog 110 bolnikov, svojcev in zdravstvenih delavcev.

V teh letih je bilo na rednih srečanjih prisotnih od najmanj 12 pa do največ 40 članov. Nekaj nas je stalnih, nekateri prihajajo občasno, je pa tudi precej takšnih, ki zaradi svojega zdravstvenega stanja ne morejo priti na srečanja.

Na rednih srečanjih imamo praviloma v prvem delu strokovna predavanja ali predstavitve, predvsem s področja zdravstva in sociale, pa tudi kakšna potopisna predavanja.

V nadaljevanju srečanja je na sporedu klubska tematika.

 

Poleg rednih mesečnih srečanj imamo še mesečna srečanja interesnih skupin, enkrat letno organiziramo še klubski izlet, piknik, obisk drugega kluba in sprejmemo v goste sorodni klub, v Fontani imamo organizirano vadbo v telovadnici in v bazenu, prirejamo sprehode, imamo svoje glasilo Novice iz CVB kluba Maribor, klubsko majico, klubski CD za leto 2007 ter klubsko zloženko.

Združenje izvaja
preventivne programe za

ohranjanje zdravja
in izboljšanje
kvalitete življenja,…

USTANOVITELJ KLUBA

boris

BORIS HOJNIK

predsednik kluba do leta 2018

Združenje izvaja preventivne programe za ohranjanje zdravja in izboljšanje kvalitete življenja, premagovanje socialnih stisk in podobno.

 

Na ustanovnem srečanju pri nas sta bila prisotna prim. Ruža Ačimovič in Peter Kunc, predsednik Združenja, ki sta nam predstavila delovanje združenja in klubov. Za naš klub smo se dogovorili, da bomo imeli redna srečanja drugo sredo v mesecu, pozimi ob 17.00 uri in poleti ob 18.00 uri. Kasneje smo pričetek srečanj poenotili, in sicer na 17.00 uro. Na prvem srečanju je bil izbran za predsednika kluba Fahrudin Huremović. Po približno dveh letih ga je zamenjal Boris Hojnik.

Možganska kap ne počiva tudi
če ste v odlični fizični formi.

Preverite pri
svojem zdravniku

kako zmanjšati možnost za nastanek možganske kapi.

KAJ SPADA MED
POMEMBNEJŠE

AKTIVNOSTI KLUBA?

pritisk

OZAVEŠČANJE O BOLEZNI

pomocki

POMAGATI BOLNIKOM

computer

ZBIRANJE DONACIJ

Upravni odbor Kluba bolnikov po možganski kapi Maribor ima redne sestanke drugo sredo v mesecu ob 16.00 uri, v prostorih URI RS-SOČA, Služba Maribor, Čufarjeva 5, Maribor. Sestanki so odprtega tipa. Na zadnjih volitvah je bil izvoljen 7 (sedem) članski Upravni odbor.

 

Člani UO so:

  • Predsednik – Boris Hojnik
  • Podpredsednica – Zvezdana Sužnik
  • Tajnik – Marija Jeranovič
  • Blagajnik – Jelka Muhič
  • Vodja interesnih skupin – Štefka Zupanič
  • Predstavnik bolnikov – Stanislav Oder
  • Predstavnik svojci bolnikov – Veronika Majerič