Dohodnina | CVB Maribor
možganska,kap,cvb,dbmkp,bolezen
15528
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15528,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,transparent_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge | shared by vestathemes.com,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Možganska kap je izredno  nevarno stanje. 

TAKOJ POKLIČITE 112.

Opozorilni znaki možganske kapi lahko trajajo samo nekaj minut in potem izginejo.

POMAGAJTE OBOLELIM

IN NAMENITE
DEL DOHODNINE

V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini lahko davčni zavezanec zahteva, da se do 0,5% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov, kot so npr. društvo, zveza društev…

Gre za že vplačan denar, za katerega lahko odredite kako se bo potrošil, namesto da država sama odredi njegov namen. To ni denar, ki ga morate sami donirati za naše delovanje, gre za denar, katerega ste že vplačali in je na razpolago državnim organom.

Nič vas ne stane, da ste
dobrodelni in pomagate.

Pomagajte nam, da bomo
omogočali pomoč bolnikom.

Delež dohodnine ne bo šel v vaše breme, zaradi tega ne plačate več dohodnine, temveč v breme države.

DBMKP

Društvo bolnikov po možganski kapi Podravja Maribor

Med upravičenci, katerim je mogoče nameniti del dohodnine, je tudi Društvo bolnikov po možganski kapi Podravja Maribor, ki mu je mogoče nameniti do 0,5% dohodnine.

Sporočite, komu boste namenili 0,5 % dohodnine na naslednje načine:

1. Izpolnite obrazec na spletni strani eDavki.

2. Natisnite obrazec davčne uprave, ga izpolnite ter odnesite ali pošljite na davčni urad. Obrazec je na voljo tudi na naši spletni strani.

3. Obrazec izpolnite in oddate na sedežu društva v Šubičeva ul. 11, Maribor.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic zahteve.

 

Zahvaljujemo se vam za vašo pomoč!

Delež dohodnine ne bo šel v vaše breme, zaradi tega ne plačate več dohodnine, temveč v breme države.

Nič vas ne stane, da ste dobrodelni.