Zgodilo se je na morju | CVB Maribor
možganska,kap,cvb,dbmkp,bolezen
15713
post-template-default,single,single-post,postid-15713,single-format-standard,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,transparent_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge | shared by vestathemes.com,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Zgodilo se je na morju

Zgodilo se je na morju

Avtor: Jože Žaler

Prebolel sem možgansko kap. To se je zgodilo zadnjega julija na morju. In kako je bilo prej? V službi sem bil v tiskarni. Delal sem po cele dneve ter si delo nosil celo domov, kjer sem včasih delal do jutra. Iz tiskarne so mi prinesli podpisat pole ob različnih urah, tudi ob dveh ali štirih zjutraj, da so lahko tiskali naprej. Zanemaril sem družino, tako da sva se ločila, sin je pripadel meni, hčerka se je poročila. Ker sem bil preveč pod vtisom ločitve, brez denarja, nisem avta kasko zavaroval. Tako je prišlo do tega, da je sin še avto razbil. Padal sem iz ene težave v drugo. Nato sem spoznal prijateljico Jelko. Bila sva na dopustu na Malem Lošinju. Že prej sem bil v rizični skupini, kot je dejala zdravnica. Sedem let pred tem sem bil operiran zaradi zamašitve žil. Imam bay pas. Pritisk mi je nihal, zato sem po razgovoru z dr. Aleksejevo nehal kaditi. V službi sem delal kot tehnični vodja in bil sem deloholik. Zaradi nekaj pijače sva se na dopustu s prijateljico prepirala. S trmo in jezo sem sam šel okoli druge ure, v najhujšem soncu, brez kape ob obali.

Bil sem precej razdražen. Vrnil sem se v najino bivališče, kjer sem šel takoj pod mrzel tuš. Padel sem, se pa vsega spominjam. Pobral sem se z muko in vstal. Komaj sem prišel do sobe, kjer je prijateljica po ustih takoj opazila, da me je zadela kap. Hotel sem se sam peljati k zdravniku, a je kolegica poprosila nekega gosta, da me je odpeljal z mojim avtomobilom v ambulanto, kjer me je sprejela zdravnica, ki ni vedela kaj početi z mano. Klicala je v bolnišnico na Reko, kjer so ji dali navodila in mi je takoj dala injekcijo. Nato so me odpeljali na Reko na nadaljnje zdravljenje. Tam sem ležal dva meseca, od tam pa v mariborsko bolnišnico na nevrološki oddelek. Tukaj sem počival še dva meseca. Po odpustu sem moral na terapijo v Radence, kjer pa niso imeli pravih priprav za naše zdravljenje.

S klubom me je spoznala Ana, vpisal pa me je Branko. Klub mi ogromno pomeni, saj mi je kot druga družina, Imam dosti prijateljev obeh spolov, zato komaj čakam kakšnega izleta ali sestanka.