Verjemite vase, da vam bo uspelo | CVB Maribor
možganska,kap,cvb,dbmkp,bolezen
15703
post-template-default,single,single-post,postid-15703,single-format-standard,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,transparent_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge | shared by vestathemes.com,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Verjemite vase, da vam bo uspelo

Verjemite vase, da vam bo uspelo

Avtor: Sandra Kosirnik

Moje ime je Sandra. Pri osemnajstih letih sem zbolela za možganskim tumorjem, ki se je nato še dvakrat ponovil. Operirana sem bila trikrat. Prvi dve operaciji sem imela v Ljubljani, tretjič pa so me operirali z gamma nožem v Londonu.

Ko sem bila stara 21 let, so me operirali drugič in tedaj je prišlo do poškodbe leve strani telesa. Roka in noga sta bili hudo prizadeti, ampak z mojo trdno voljo in trmo sem uspela shoditi že v bolnišnici. Potem sem šla še na rehabilitacijo, kjer sem ostala štiri mesece. Tam sem veliko pridobila na fizični in psihični kondiciji. Čez tri leta se je tumor zopet ponovil in odšla sem na operacijo v London. Ta operacija je bila laserska in ni bilo nobenih posledic. Zame pa je bila zelo naporna. Sam poseg sploh ni bil boleč. Najhujše bolečine sem doživljala ponoči, ko je učinek injekcije popustil in sem večino noči bruhala. Bilo je tako hudo, da sem si predstavljala svoj pogreb. Ko pa je prišlo jutro, nisem čutila več nobenih bolečin in sem se počutila kot prerojena. Sedaj se mi tumor več ne ponavlja in na zadnjem slikanju se je pokazalo, da se mi je zmanjšal. Pa sem le preživela in uspela.

Kljub temu, da so bile vse tri operacije zelo težke in da danes malo težje hodim, mislim, da je v vsaki slabi stvari mogoče najti tudi kaj dobrega. Zelo sem se spremenila. Sem pozitivna. Cenim zdravje in življenje. Postala sem potrpežljiva, pozorno prisluhnem ljudem in jim rada priskočim na pomoč. Četudi je tumor spremenil mojo načrtovano življenjsko pot, sem si kljub temu ustvarila lepo življenje. Na tej poti sem spoznala veliko dobrih ljudi, ki so mi pomagali in mi še danes stojijo ob strani. To je zame še posebej dragoceno in sem jim zato zelo hvaležna.

Danes pišem to na obnovitveni rehabilitaciji, kjer pridobivam na kondiciji in popravljam hojo. Počutim se odlično in kar pokam od energije. Vsem pa bi rada nekaj svetovala: veliko telovadite, vzdržujte kondicijo, sproščajte se in delajte vse, kar vas veseli. In še nekaj pomembnega: NIKOLI NE IZGUBITE UPANJA!