Moja možganska kap | CVB Maribor
možganska,kap,cvb,dbmkp,bolezen
15715
post-template-default,single,single-post,postid-15715,single-format-standard,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,transparent_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge | shared by vestathemes.com,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Moja možganska kap

Moja možganska kap

Avtor: Anna Bezjak

V Sloveniji sem že 30 let, rojena pa sem na Slovaškem. Dne 09.09.2007 me je na trgatvi pri Cirkulanah zadela možganska kap. Ko smo pobrali grozdje, sem sedla in ravnokar prižgana cigareta mi je padla iz rok na tla, vendar temu nisem pripisovala posebne pozornosti.

Sledilo je kosilo in pri pitju kave me je prijatelj opozoril, naj si obrišem usta od kave. To je bil prvi resnejši znak kapi. Med vožnjo domov so ostali opazili, da sem zelo tiho. Ko sem v Mariboru hotela stopiti iz avtomobila, mi je prijatelj odsvetoval in me odpeljal v bolnico. Ob prihodu pa me je moral že močno prijeti, da sem lahko stopila v urgentni oddelek. Zadnje, kar se spomnim je, da so me z rešilnim avtom prepeljali v drugi del bolnice. Zavedla sem se zopet drugi dan proti večeru in nadaljnjega zdravljenja se že spomnim.