Korajža velja | CVB Maribor
možganska,kap,cvb,dbmkp,bolezen
15688
post-template-default,single,single-post,postid-15688,single-format-standard,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,transparent_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge | shared by vestathemes.com,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Korajža velja

Korajža velja

Avtor: Edi Majerič

Bil je 3. januar 1998, ko me je zadela možganska kap. V bolnišnici sem ostal 3 mesece. Kap mi je pustila velike posledice na desni strani – prizadeti sta roka in noga. Najhuje pa je to, da ne morem govoriti, ne poznam črk in ne morem pisati ali brati. Bil sem dvakrat na rehabilitaciji v Soči, kjer sem se veliko naučil. Brez pomoči žene in hčerke, pa ne bi zmogel vsega tega, kar zmorem zdaj.

Moj dan se začne z jutranjo telovadbo, sledi zajtrk in osebna higiena, kjer mi dosti pomaga žena. Po opravljenem jutranjem delu se odpravim na sprehod ali pa kaj pomagam doma. Z močno voljo sem se odločil, da se bom ponovno spravil na kolo, prilagojeno mojim potrebam. Začetek je bil zelo težak, vendar sem vztrajal tako dolgo, da se sedaj lahko peljem. Zelo veliko mi pomeni naš kljub, kjer se srečujem s sebi enakimi. Moje največje veselje pa je vnuk Blaž, ki me vedno razveseli s svojo prisotnostjo.