Drugo srečanje s kapjo | CVB Maribor
možganska,kap,cvb,dbmkp,bolezen
15733
post-template-default,single,single-post,postid-15733,single-format-standard,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,transparent_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge | shared by vestathemes.com,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Drugo srečanje s kapjo

Drugo srečanje s kapjo

Avtor: Boris Hojnik

Bil je maj in z ženo ter vnukom smo se peljali v Ljubljano, kjer naj bi se udeležil foruma predsednikov klubov združenja CVB. V Lukovici smo imeli postanek in med hojo do avta so se mi zašibila kolena in spreletela me je slabost. Nadaljevali smo vožnjo ter prispeli do Soče, kjer me je žena opotekajočega pripeljala na sestanek, nekje okrog 10. ure.

Prisotne sem videl nejasno, na ženino intervencijo so me napotili na pregled k zdravniku. Od tu v Klinični center, sprejemna pisarna, triaža, okulist, ponovno triaža, nevrolog, CT, nevrolog in sprejem okrog 20.00 ure. Da smo opravili te poti, smo se poslužili svojih nog, sinovega avtomobila, bolnišničnega vozička in reševalnega vozila. Od ambulante do ambulante, od zgradbe do zgradbe. Pred sprejemom na oddelek sem na desno oko zaznaval samo ozek pas, kar sem opazil pri hoji, ko sem se zaletaval v vse, kar je bilo na desni strani.

Drugi dan, ko je bilo dogovorjeno, da me premestijo v Maribor, mi je med pogovorom vzelo govor. Nekaj sem hotel povedati, pa so iz mene prihajali čudni glasovi. Sogovornike sem razumel, kaj so me spraševali, nisem jim pa mogel odgovoriti. Čez čas sem dobil epileptični napad in naslednji dan sem se zbudil na intenzivni negi nevrološkega oddelka.

Prevoz v Maribor je bila nova štorija. Naj bi me transportirali brez svojcev, vendar s spremstvom medicinskega osebja. Dejansko pa so me prepeljali s kombijem, v katerem smo bili štirje pacienti. Pred desetimi leti se je vse skupaj odvijalo zelo hitro. Klic za nujno pomoč, prihod reševalnega vozila, prevoz do bolnice in sprejem na nevrološki oddelek. Možganska krvavitev. Podobno je bilo pred dvema letoma v Ljubljani, vendar je bil potreben petkrat daljši čas za sprejem. Enako možganska krvavitev. Kasneje je priznani nevrolog to komentiral, da je bila v mojem primeru narejena strokovna napaka. Kako bo pri tretji?