Borisova možganska kap | CVB Maribor
možganska,kap,cvb,dbmkp,bolezen
15729
post-template-default,single,single-post,postid-15729,single-format-standard,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_top,transparent_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge | shared by vestathemes.com,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Borisova možganska kap

Borisova možganska kap

Avtor: Boris Švajger

Moja zgodba je podobna zgodbam bolnikov, ki so doživeli možgansko kap. 17. 1. 2003 je naše podjetje organiziralo Zimske igre na Arehu. Jaz sem tekmoval v teku na smučeh. Na cilj sem prismučal prvi. Bil sem zelo vesel. Počutil sem se močnega, da bi lahko gore premikal. Naslednje jutro je morala žena poklicati nujno zdravniško pomoč, saj me ni mogla zbuditi. Bil sem v polzavestnem stanju in nezmožen pogovora. Odpeljali so me v bolnico v Maribor. Diagnoza: možganska kap, »odvzetost« levega dela telesa. Tri dni sem se bojeval za življenje. Zmagal je moj športni in borbeni duh. Počasi se je stanje stabiliziralo. Še vedno sem bil prešibak za sedenje. Vezi v ramenu in v kolku so popustile. Mučile so me grozne bolečine. Pojavilo se je še kolcanje ( ki se včasih, čeprav zelo redko pojavi pri možganski kapi ), ki mi je vzelo vse moči in mi dodobra pretreslo celo telo. Kolcanje je kljub injekcijam in čajem ( moje žene ) prenehalo po enem mesecu. Bolečine v ramenu in v kolku pa so ostale.

Zaradi tega se ni mogla opraviti fizioterapija na roki, kje so bile bolečine neznosne. Zaradi bolečin sem v dveh mesecih shujšal za dvajset kilogramov. Zaradi nizkega krvnega tlaka, se mi je vrtelo, komaj sem sedel na vozičku, na noge me sploh niso mogli postaviti. Imel sem srečo, da so me sprejeli v Soči. Tu so me postavili na noge. Pomagalo mi je tudi, da sem bil še isto leto dvakrat po dva meseca v Zdravilišču Laško. Enkrat preko socialnega, štirinajst dni z vsemi terapijami pa mi je plačalo moje podjetje Elektro Maribor. Najbolj pa mi je pomagala moja družina, posebno žena, ki je bila ob meni in me bodrila, ko sem že obupal in mi vlila novih moči. Tako sem sedaj tukaj takšen kot me poznate.